Energetische sessie/healing voor jouw dier


Wat is een energetische sessie (healing)?

Ieder dier heeft een energieveld om zich heen. Als de energie in balans is heeft je dier een gezond lichaam, voelt hij of zij zich energiek en levenslustig en maakt verbinding met jou en andere dieren. Het dier kan zich uiten en grenzen aangeven en heeft een open houding. Als er minder prettige dingen gebeuren kan het dier snel herstellen en maakt het een veerkrachtige indruk. Soms raakt het energieveld uit balans en ontstaan er blokkades. De energie kan niet meer vrij stromen en er ontstaan klachten: fysiek, mentaal en/of emotioneel.

Healing zorgt ervoor dat blokkades en zwaardere energie worden losgemaakt en afgevoerd. Andere, lichtere energie wordt toegevoegd aan het energieveld. Chakra’s worden gebalanceerd en een dier wordt weer goed geaard. Chakra’s zijn belangrijke energiecentra die in verbinding staan met elkaar. Soms is er ergens energie gestagneerd en deze gaat dan weer beter stromen. Hierdoor ontstaat er meer balans op alle lagen en dat zie je terug aan het gedrag, gezondheid en uitstraling van het dier.

Bij welke klachten kun je healing inzetten als ondersteuning?

  • Blessures, botbreuken, hoofdpijn, ziektes en aandoeningen. D.m.v. healing kan het genezingsproces gunstiger verlopen en je dier sneller herstellen.
  • Angst, boosheid, depressie en/of verdriet bij een dier. Dit kan b.v. veroorzaakt zijn door een trauma, een verlies of doordat er langere tijd veel van het dier is gevraagd.
  • Afgesloten dieren of dieren die moeilijk mensen of andere dieren vertrouwen.
  • Bij grote veranderingen die stress veroorzaken zoals nieuwe eigenaar, verhuizing, overlijden maatje van een dier, afspenen veulen etc.
  • Vlak voor of rondom een operatie. Het herstel kan gunstiger verlopen en mogelijk heeft je dier minder last van een narcose.
  • Bij “probleemgedrag” zoals stress onder het zadel, bijten, bokken, uitvallen etc.
  • Dieren die bijna gaan overlijden of in de laatste fase van hun leven zitten. Healing kan ervoor zorgen dat de overgang makkelijker en vrediger verloopt.
  • En nog vele andere mogelijkheden…… voel je vrij om met me te overleggen.

Belangrijk is natuurlijk wel om eerst een medische aandoening uit te sluiten en//of te laten onderzoeken en behandelen door een dierenarts. Een healing kan wel ter ondersteuning van een medisch traject ingezet worden maar healing vervangt geen reguliere medische zorg. Healing ontvangen betekent niet dat je iedere ziekte of aandoening kunt genezen. Wel kunnen klachten afnemen of een herstel voorspoediger verlopen.

Oerlichthealing en Ascensielicht

Ik werk zelf veel met Oerlichthealing en Oerlicht-Ascensielicht. Oerlicht is energie welke er al was voor het ontstaan van de kosmos. Het is een hele krachtige maar ook zachte en liefdevolle energie. Het draagt onze blauwdruk van vrede, onvoorwaardelijke liefde en eenheid in zich. Als ik een dier een oerlichthealing geef, stem ik me af op die bron en zal de helende energie via mij naar je dier stromen. Oerlicht zal altijd inwerken op datgene wat op dat moment nodig en mogelijk is. Als ik op locatie ben zal ik Oerlichthealing vaak combineren met magnetiseren en healing laten plaatsvinden via de Sjamanistische drum.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als ik een sessie geef op locatie of op stal, dan zal ik ter plekke verschillende vormen van healing toepassen, afhankelijk van de wensen en wat ik waarneem. Maar ik kan ook vanuit mijn werkkamer thuis healing geven aan jouw dier. Dat maakt geen enkel verschil qua effectiviteit. Soms gaat de healing juist dieper of stroomt gemakkelijker omdat het dier ontspannen in zijn eigen omgeving is zonder een onbekend persoon in de buurt.

We spreken een dag en tijd af en je zorgt dat je dier op dat moment zo ontspannen mogelijk is. Ze mogen rustig rondlopen of buiten staan, zolang ze maar niet net getraind worden of aan het wandelen zijn. Van tevoren geef je de naam en geboortedatum door of een foto van het dier. Op het afgesproken tijdstip maak ik verbinding en laat de energie naar jouw dier stromen. Dit duurt ongeveer 15 minuten, langer is niet wenselijk bij oerlicht. Op afstand kan ik meevoelen en “kijken” wat er gebeurt bij je dier. Dit zal ik dan kort naar je terugkoppelen. Het is fijn als het dier die dag niet intensief meer getraind wordt. Zo kan de healing goed integreren.

De dag(en) na de healing kan je dier wat moe zijn of wat meer drinken en plassen. Ook kunnen fysieke klachten soms even licht toenemen. Het kan ook zijn dat je dier juist energiek is en fysiek fitter en meer blij.

Duohealing met jouw dier

Onze dieren hebben het heel goed in de gaten als wij niet lekker in ons vel zitten. Of nemen dingen waar, waar wij ons vaak (nog) niet van bewust zijn. Hierdoor kunnen ze een spiegel voor ons zijn en laten ze zien waar wij nog niet in balans zijn. Daarnaast kan jouw dier zich makkelijker of dieper met jou verbinden als jouw energieveld ook goed in balans is. Het kan heel waardevol en bijzonder zijn om een dou healing met jouw dier te ontvangen. Dan krijgen jij en je dier samen een healing en worden jullie nog beter op elkaar afgestemd. Daarnaast is het ook gewoon fijn en ontspannend om een healing te ontvangen en ondersteunt het jou bij je persoonlijke en/of spirituele groei.

Je kunt kiezen of je dit via een online sessie wil of op afstand. Bij een online sessie videobellen we met elkaar. Je dier hoeft niet bij jou te zijn. Op afstand spreken we een dag en tijd af en laat ik de healingsenergie naar jou en je dier stromen terwijl je zelf in stilte op een voor jou prettige plek bent. We kunnen dan later nog even contact hebben hoe je het ervaren hebt. Of je hebt wellicht nog vragen.

Het kan ook zijn dat je wat intensievere begeleiding of langere ondersteuning wenst bij de fase waar jij en je dier zich in bevinden. Je kunt dan kiezen voor een intensief healingstraject samen. Dit kan ook heel waardevol zijn voor je eigen persoonlijke groei. Het traject kan je echt een boost geven op alle vlakken in je leven. Meer hierover weten? Klik dan op de knop hieronder.