5 daagse cursus: Één met je paard!


Liefdevol samenwerken met jouw paard. Word je bewuster van je eigen lichaamstaal, de taal van jouw paard en je gedachten en gevoelens. Open je hart en durf meer te vertrouwen op je intuïtie zodat jij één met je paard kunt zijn.

 • Wil jij meer inzicht krijgen in de belevingswereld van het paard en daardoor beter begrijpen wat paarden nodig hebben van ons om zich veilig te voelen?
 • Wil je leren hoe je een hartsverbinding maakt en meer in contact kunt komen met je intuïtie? En van daaruit dieper en liefdevol verbinden met je paard?
 • Wil je net zoals de paarden meer in contact komen met jouw ziel en levenskracht?
 • Wil jij meer inzicht hebben over het gebruik van je eigen lichaam in de samenwerking met je paard? Wat jij kunt doen om je paard te helpen als deze spanning of andere emoties ervaart?
 • Wil je graag een betrouwbare (bege)leider zijn voor je paard?

Ben je klaar voor deze verdieping om naar een next level te gaan? Dan is deze cursus écht wat voor jou.

Wie zijn wij en wat maakt onze cursus uniek?

Wij zijn Tessa Veldt en Jorien Reinderink. Tessa is paardentrainster èn coach en Jorien is dierentolk èn energetisch therapeut voor dier en mens.

Zowel Tessa als Jorien zijn van nature in staat om vanuit hun hart en ziel te verbinden met paarden. Onze gevoeligheid en intuïtie, kennis en ervaring maakt dat wij paarden over het algemeen goed begrijpen en aanvoelen. Ons zuivere hart en staat van “zijn” voelt veilig voor paarden waardoor ze zich sneller openstellen en wij paardentaal (op verschillende manieren) goed begrijpen.

Samen vormen wij de perfecte combinatie om te ontdekken wat paard en mens nodig hebben. Met veel liefde geven wij onze kennis en inzichten graag aan jullie door in de vorm van deze cursus één met je paard!

Tessa- Paardentrainster en coach

Tessa heeft jarenlange ervaring met het trainen van paarden en begeleiden van combinaties. Tijdens de training leest en voelt zij de paarden. Ze stemt af op wat zij nodig hebben en past de training hierop aan. Daarbij begeleidt zij de mens bij het worden van een veerkrachtige en liefdevolle begeleider van hun paard. De combinatie van verschillende opleidingen en ervaringen die zij in de afgelopen jaren heeft opgedaan, maakt haar een waardevolle bron van kennis. Ze kan daarmee paard en mens met elkaar verbinden.

Meer weten over Tessa of wat zij doet? klik hier

Jorien: Dierentolk en energetisch therapeut voor dier en mens.

Jorien heeft met haar sterk ontwikkelt zesde zintuig en ervaring vanuit haar praktijk als dierentolk en healer toegang tot informatie, energie en inzichten die kunnen ondersteunen bij het proces waar paard en mens in zitten. Zij kan energetische blokkades waarnemen bij dier en mens en deze waar mogelijk weer in beweging brengen. Hierdoor wordt het makkelijker om die stap voorwaarts te maken en uit bepaalde patronen te komen. Dier en mens begrijpen elkaar beter en zijn meer verbonden met elkaar.

Wat kun je verwachten?

Met een kleine groep gelijkgestemden (max. 10 personen) creëren we een veilige en liefdevolle setting om te kunnen gaan groeien, leren en ontdekken met elkaar. Samen met de zuivere en liefdevolle begeleiding van de paarden gaan we de diepte in. De kracht van de kudde! Om te onderzoeken waar nog blokkades, overtuigingen of belemmeringen zitten om één te kunnen zijn met je paard. Paarden kunnen dit als geen ander aan ons laten zien. We nemen je mee in de belevingswereld van jouw paard zodat je deze nog beter kunt begrijpen.

Voor ons begint de samenwerking met je paard vanaf het moment dat jullie elkaar zien. Vanaf dit punt gaan we je leren verbinden vanuit een bewuste lichaamshouding en energie. We doorlopen tijdens de cursus verschillende (dagelijkse) onderdelen die we met ons paard doen. Dit varieert van het ophalen van je paard uit de stal, paddock of het weiland. Tot aan de verschillende aspecten van grondwerk en rijden. Alles vanuit ontspanning, verbinding en vertrouwen.

Daarnaast krijgen de emotionele verbinding en de hartsverbinding die je met jouw paard hebt, en wat je daarin kunt tegenkomen, een belangrijke plek. Wij hebben een gevarieerd en bijzonder programma zoals opstellingen (ook met de paarden), healing, meditaties, telepathisch communiceren, een (cacao) ceremonie en nog veel meer moois. Er is veel ruimte om vragen te stellen en voor persoonlijke begeleiding. Samen met de paarden gaan we 5 magische dagen beleven!

Een aantal onderwerpen die wij gaan behandelen:

 • De kracht van de kudde en hoe het is om als kuddedier met de mens samen te werken.
 • Energievelden van het paard en de mens en de wisselwerking die zij op elkaar kunnen hebben.
 • Redenen waarom dit paard op jouw pad is gekomen. Wat hebben jullie elkaar te leren of spiegelt jouw paard?
 • Stresssysteem van het paard en jouw stresssysteem. Omgaan met angst en schrikreacties en andere emoties.
 • Lichaamsenergie en belangrijke punten op het lichaam van het paard. Hoe je deze in je voordeel en die van het paard kunt laten werken. En welke valkuilen je daarmee kunt omzeilen.
 • Wat een paard nodig heeft om (weer) ontspanning in zijn lichaam te ervaren terwijl ze met ons samenwerken/samenzijn.
 • Hoe paarden de wereld en ons mensen ervaren en waar onze uitdagingen liggen om een betrouwbare begeleider te kunnen zijn.

Na deze cursus voelt jullie band liefdevoller, kijk je anders naar jezelf en jouw paard en kun je je op een diepere laag verbinden met je paard. Je hebt inzicht in waar je nog kunt groeien en weet wat jij en je paard nodig hebben. Je hebt blokkades opgeruimd en dit alles werkt door in andere relaties en op andere gebieden in je leven. Een mooie extra bonus!

Eigen paard mee?

Er is een mogelijkheid om tijdens een deel van de cursus je eigen paard mee te nemen. Voorwaarde is wel dat jouw paard zich kan ontspannen in een vreemde omgeving. Als je dit graag wil, geef dit dan aan als je je aanmeldt.

Is er de mogelijkheid niet om je paard mee te brengen, dan is de cursus net zo waardevol. Alles wat we in de cursus doen, werkt direct door op de band met je paard, ook al is hij of zij niet fysiek aanwezig. Je krijgt persoonlijke inzichten en informatie specifiek over jouw paard en jullie relatie. Jorien kan b.v. op afstand communiceren met jouw paard, informatie ophalen en het energieveld van het dier meer in balans brengen. Je leert van elkaars inbreng en we vertrouwen erop dat iedereen krijgt wat hij of zij nodig heeft.

Waar: Stal Duinveldt Jan Miessumlaan 5 Bakkum

Wanneer:

Vrijdag 6 en zaterdag 7 september van 10.00 tot ±16.30 uur. (inloop vanaf 9.45 uur)

Vrijdag 27 september en zaterdag 28 september van 10.00 tot ±16.30 uur. (inloop vanaf 9.45 uur)

Zaterdag 19 oktober van 10.00 tot ±16.30 uur. (inloop vanaf 9.45 uur)

Alle cursusdagen zorgen wij voor een lekkere lunch, koffie/thee/water en versnaperingen.

Kosten € 950,- (inclusief BTW en alle dagen lunch)

Voel jij na dit alles een: JA! Dan ben je van harte welkom. Wij kijken er naar uit om je te ontvangen en mee te nemen op een bijzondere reis met elkaar. Een reis waarna jij niet meer hetzelfde kijkt naar paarden en de relatie die jullie hebben.

Mocht je nog vragen hebben of twijfelen of de cursus geschikt is voor jou? Neem gerust contact met ons op via de mail. Als we jou nog niet kennen, dan plannen we een korte online kennismaking voordat de cursus start.

Aanmelden:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Meerkeuze